Grad ZagrebScena

GRIČEVANJE u Zagrebu: Baden baden, Them Moose Rush i Plastic Knives

Baden Baden 25.9., a Them Moose Rush i Plastic Knives 2.10. na 5. Gričevanju

Gričevanje 2015. najavljuje još tri koncerta, Them Moose Rush, Baden Baden i Plastic Knives. Baden Baden i Plastic Knives jedina su dva benda koja će koncerte održati u Klovićevim dvorima dok će se Them Moose Rush pridružiti ekipi pod kupolom na platou garaže Tuškanac. Gričevanje se ove godine otvara 24.9. nastupom TBF-a, a zatvara 4.10. Kandžijom i Golim ženama te Sassjom.

Nakon što su u vrlo kratkom roku postali miljenici publike i kritike, te često proglašavani novom velikom nadom regionalne rock glazbe, Them Moose Rush, bjelovarska prog rock mašina nezaustavljivo melje dalje. Nakon ljetnih nastupa na najvećim domaćim festivalima kao što su INmusic, Ferragosto Jam i RockLive, došao je trenutak da se predstave i na Gričevanju. I, to u najbolje moguće vrijeme jer će ovaj nastup ujedno označiti i početak koncertne promocije njihovog novog EP-a ”Three π Two” koji će biti objavljen u petak 25.09..

 

Dok će Them Moose Rush i mljet’ publiku na Tuškancu, priliku da se predstave publici imat će relativno nov’ duo na sceni, Plastic Knives. Njih dvojica, Nikola Babić i Damjan Vukalija, predstavit će svoj electro-rock u Klovićevim dvorima, 2. listopada. Glazbeni izričaj temelji im se na šarenilu novijih alternativnih rock sastava The Mars Volta, Queens of the Stone, Deftones, Foals i njima sličnima u kombinaciji s često agresivnim synth leadovima elektronskih izvođača Justice, Crystal Castles, U.N.K.L.E..

EP prvijence ‘Both Sides Of The Atlantic’ i ‘Tongue In Cheek’ objavili su u ožujku ove godine, a  koncertno su ih predstavili zanimljivim koncertom u Vintage Industrial Baru.

No, prije Them Moose Rusha i Plastic Knivesa, zagrebački bend Baden Baden održat će 25. rujna koncert u Klovićevim dvorima. Baden Baden vole balansirati između garažnog ludila, electropopa, destruktivnog industriala i rocka. Mračni su i genijalni, sa samo nekoliko koncerata privukli su pažnju budnih i manje budnih pratitelja scene. Njihova pukovnija sastavljena je od petero legionara, posjeduju dva snimljena EP-ja i četiri spota. Nose uski džins, prate ih fanatični sljedbenici te kao takvi nepokolebljivo marširaju ususret zlim silama popularne glazbe. Baden Baden, dakle, 2.10. u Klovićevim dvorima.

Podsjećamo još jednom da će na Gričevanju ove godine nastupiti i: Killed A Fox (25.9.), KUKU$ Klan (26.9.), Pavel (27.9.), Stonebride (28.9.), Kozmodrum (29.9.), Mr. Albino i Scarlet Notes (30.9.), Cojones i Gatuzo (1.10.) i Miki Solus (3.10.).

Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruga Kontejner | biro suvremene umjetničke.

Informacije o popunjavanju lineupa i ostalim događajima, pratite na Facebook stranici Gričevanje na Gričevanje Twitteru i na Gričevanje Instagramu (@Gricevanje #vjesticarenje  #Gricevanje2015 #NGG #11dana ).

PK2 Promo_1

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close