Dom

Greške koje radim prilikom peglanja

Aluminijska folija na dasci, razvrstavanje odjeće i redovito čišćenje glačala smanjit će vrijeme peglanja i očuvati omiljene komade odjeće, kao i izbjegavanje idućih sedam velikih grešaka koje radimo kod glačanja. Piše zadovoljna.dnevnik.hr


1.Peglate previše suho rublje
Nije naodmet ponoviti koliko je važno lagano poprskati komad odjeće prije glačanja. Na omekšanoj tkanini nabori se jednostavno lakše ravnaju. Ne morate imati najmoderniji parni uređaj, dovoljno je malo vode i raspršivač.

2.Osjetljive tkanine ostavljate za kraj
Glačala se duže zagrijavaju, nego što se se hlade. I zato svoj pohod na hrpu svježe opranog rublja započnite sa svilenom odjećom te onom od poliestera, a zatim glačajte pamučne i lanene komade.

3.Ne podešavate pravilno temperaturu glačala
Glačate li odjeću od miješanih materijala, smanjite glačalo na temperaturu pogodnu i za najosjetljivije komade. Tako ćete ju očuvati.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close