Grad ZagrebTech

“MAKE SMTHNG” – Greenpeace u borbi protiv konzumerizma

Ovog vikenda građani su imali priliku sudjelovati u kreativnim, besplatnim radionicama u organizaciji volontera Greenpeacea koje su se održale  2. i 3. prosinca 2017. od 11-18h u Zagrebu na adresi Ozaljska ulica 16.


Ovaj događaj dio je globalnog projekta Make Smthng koji se odvija u 23 zemlje na šest kontinenata. Cilj projekta je nizom aktivnosti uključiti građane da otkriju što se sve može izraditi od odbačenih materijala kao što su plastika, novine, čepovi, teglice, boce, žarulje i slično. Organizirane su radionice za djecu i odrasle, a neke od njih su origami radionica, radionice  izrade božićnih ukrasa, ekoloških folija za hranu i izrada torbi od starih majica. Ponovnom upotrebom i „oživljavanjem” odbačenih materijala te izradom ukrasa i poklona odupiremo se nekontroliranom kupovanju koje nam se nameće u vrijeme blagdana.

„U vrijeme blagdana konzumerizam je uvijek na svom vrhuncu. Kupovina u takvom obujmu stvara ogromne količine otpada koji nanosi veliku štetu našem planetu. Kupujemo impulzivno, a otpad koji time stvaramo ponekad traje i stoljećima. Stoga mi je jako drago da su naši volonteri organizirali ove radionice za građane, koje nude alternativu kupovnoj groznici“, rekla je Mihaela Bogeljić, voditeljica kampanje.

Make Something je globalni pokret koji potiče razmjenu, popravke, izradu predmeta od odbačenih materijala, uzgoj vlastite hrane, kreativnost i brigu o drugima i našem planetu. Greenpeace organizira slične događaje diljem svijeta, a neki do njih su, osim u Zagrebu, održani u Pekingu, Berlinu, Hong Kongu, Nairobiju, Londonu, Madridu, Moskvi, Ateni i Rimu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Ivan Šejić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close