VijestiZdravlje

Graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na Covid-19 kako bi izbjegli mjeru samoizolacije

NA GRANIČNOM PRIJELAZU

Protiv troje hrvatskih državljana koji su policijskim službenicima na graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na Covid-19 policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave


U petak, 4. prosinca na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19 u dva slučaja.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13,40 sati, 49-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36- i 48-godišnjak, oba hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15,30 sati, dajući pritom policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2.

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave redovnim putem.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close