VijestiZdravlje

Graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na Covid-19 kako bi izbjegli mjeru samoizolacije

NA GRANIČNOM PRIJELAZU

Protiv troje hrvatskih državljana koji su policijskim službenicima na graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na Covid-19 policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave


U petak, 4. prosinca na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19 u dva slučaja.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13,40 sati, 49-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36- i 48-godišnjak, oba hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15,30 sati, dajući pritom policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2.

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave redovnim putem.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close