Gramofonska se ploča ne da sa tržišta

LIKACLUB

Prodaja gramofonskih ploča ove će godine biti najveća od 1988.! Procjenjuje se da će samo u Velikoj Britaniji biti prodano više od tri milijuna ploča


Svibanjska nedjelja prijepodne u Zagrebu. Klub Močvara i prostor oko njega neuobičajeno su puni za to doba dana. Svi ljudi tamo su došli s istim ciljem – kupiti neku gramofonsku ploču ili više njih. Močvarin Sajam ploča i stripova po 32. put okupio je ljubitelje vinila.

Očekivano, većina njih stariji su od 30 godina, ali u posljednje vrijeme sve je više onih rođenih nakon što su ploče već iščeznule s polica trgovina i nakon što su kutije tih vrijednih nosača zvuka završile u ili pored kontejnera za smeće.

Nekima će ovakav interes za “zaboravljenu tehnologiju” možda zvučati čudno, ali riječ je o svjetskom trendu koji nije zaobišao ni našu zemlju. Sajmovi poput ovog u Zagrebu, često se održavaju i u drugim gradovima poput Rijeke, Splita, Šibenika…

Prodaja gramofonskih ploča ove će godine biti najveća od 1988.! Procjenjuje se da će samo u Velikoj Britaniji biti prodano više od tri milijuna ploča, a u SAD-u više od 13 milijuna.

Pročitajte više na 24sata.hr


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u