ScenaTech

Gramofonska se ploča ne da sa tržišta

Prodaja gramofonskih ploča ove će godine biti najveća od 1988.! Procjenjuje se da će samo u Velikoj Britaniji biti prodano više od tri milijuna ploča


Svibanjska nedjelja prijepodne u Zagrebu. Klub Močvara i prostor oko njega neuobičajeno su puni za to doba dana. Svi ljudi tamo su došli s istim ciljem – kupiti neku gramofonsku ploču ili više njih. Močvarin Sajam ploča i stripova po 32. put okupio je ljubitelje vinila.

Očekivano, većina njih stariji su od 30 godina, ali u posljednje vrijeme sve je više onih rođenih nakon što su ploče već iščeznule s polica trgovina i nakon što su kutije tih vrijednih nosača zvuka završile u ili pored kontejnera za smeće.

Nekima će ovakav interes za “zaboravljenu tehnologiju” možda zvučati čudno, ali riječ je o svjetskom trendu koji nije zaobišao ni našu zemlju. Sajmovi poput ovog u Zagrebu, često se održavaju i u drugim gradovima poput Rijeke, Splita, Šibenika…

Prodaja gramofonskih ploča ove će godine biti najveća od 1988.! Procjenjuje se da će samo u Velikoj Britaniji biti prodano više od tri milijuna ploča, a u SAD-u više od 13 milijuna.

Pročitajte više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close