Grad Zagreb

Gradski projekt “Promicanje mentalnog zdravlja-Pogled u sebe” osvojio Rektorovu nagradu

Dana 3. srpnja 2019. projekt „Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe” osvojio je Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2018./2019., u kategoriji „Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici – Interdisciplinarno područje“.


Nositelji projekta „Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe”  su : Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC,  te Dom zdravlja Zagreb- Zapad, a u suradnji sa nizom drugih suradnih institucija.

Provedba  projekta ,,Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe” (dalje u tekstu Projekt) započela je tijekom 2016. godine, a uz prethodnu suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ciljevi Projekta su, kroz edukacije i niz radionica vršnjačke podrške mladima, podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima i upoznavanje s mehanizmima očuvanja i osnaživanja mentalnog zdravlja. Ujedno se stvaranjem ugodne atmosfere olakšavaju rasprave o svim problemima i pitanjima ove tematike, što pridonosi i ostvarivanju drugog važnog cilja Projekta – destigmatizaciji mentalnih poremećaja.

Ovaj Projekt je nagrađen Rektorovom nagradom i za akademsku godinu 2016./2017. Po ocjeni IFMSA (lnternational Federation of Medical Students Associations) 2016. godine odabran je u prvih 10 projekata na svijetu, te  je u kolovozu iste godine predstavljen na Generalnoj skupštini IFMSA u Mexicu, kojom prilikom je osvojio 2. mjesto (Rex Crossley Awards).

Rektorova nagrada je važno priznanje najviše znanstvene razine koje dodatno potvrđuje da Grad Zagreb ulaže u znanje i zdravlje mladih ljudi kroz izvrsne projekte. Ova visoka verifikacija i  priznanje zasigurno će doprinijeti i daljnjem motiviranju studenata budućih generacija  Sveučilišta u Zagrebu da promiču volonterstvo i filantropiju u zajednici, što je ujedno i doprinos daljnjoj održivosti  Projekta “Pogled u sebe – Promicanje mentalnog zdravlja mladih”.

Na dodjeli Rektorove nagrade sudjelovali su nagrađeni studenti te ispred nositelja Projekta: Mirela Šentija Knežević, prof. log., univ. spec. admin. urb., zamjenica Pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, koordinatorica Projekta ispred Grada Zagreba; doc. dr. sc. Miro Hanževački, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad, te Kristina Stamenković  koordinatorica projektnih aktivnosti ispred Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close