Turizam

Gradovi kao stvoreni da u njima provedete Advent

Gradovi koji se nalaze samo nekoliko sata vožnje od Hrvatske pružaju pravi ugođaj koji će vas savršeno uvesti u božićne blagdane.


Koliko god da nam se čini da je Advent daleko, sada je pravo vrijeme za planiranje kratkih vikend putovanja. Ostaje vječito pitanje kuda putovati? No, ništa se vi ne brinite. Zato smo mi tu. Skupili smo glave, razmišljali i pronašli za vas najbolje ponude za adventska putovanja. Ovo je naš izbor mjesta u koja nećete morati dugo putovati, već ćete imati više vremena za ispijanje kuhanog vina.

Graz, Austrija

Poznato shopping odredište Hrvata posljednjih godina skoknulo je na vrh omiljenih destinacija za adventska putovanja. Advent u Grazu traje od 20.11. pa do Badnjaka 24.12. Sva događanja organizirana su na nekoliko gradskih trgova. Tako Glockenspielplatz, Schlossberg, Mehlplatz, Karmeliterplatz, Tummelplatz, Färberplatz i Hauptplatz tih dana postaju središta svih događanja. Najposebniji događaj svakako će biti projektiranje digitalnog adventskog kalendara prvog dana prosinca, na pročelju Gradske vijećnice.

No to će biti samo maleni djelić atmosfere. Svakog dana posjetitelje će razveseljavat vožnja vlakićem koji će prometovati od 12:00 do 19:00 sati. Vožnja će odrasle stajati 2 eura dok će mališani morati platiti 1 euro za vožnju do svih božićnih sajmova u starom dijelu grada. Radno vrijeme sajmova je od 11:00 do 19:00 sati svaki dan, dok štandovi s hranom i pićem rade do 22:00 sata.

A kada ste već u Grazu onda nikako nemojte propustiti priliku i malo se osladiti u poznatoj tvornici čokolade Zotter koja se nalazi u obližnjem mjestu Riegersburg. Ova tvornica poznata je prvenstveno po svojim fenomenalnim čokolada, ali isto tako i po vanjskom izgledu same tvornice. Naime cijela tvornica izgleda kao kućica iz bajke Ivica i Marica, puna šarenih murala i crjepova koji izgledaju kao da su izrađeni od slatkiša. Odrasli će trebati platiti 115 kn za ulaznicu dok će mlađi, od 6 – 17 godina, trebati za ulaznicu izdvojiti od 65 do 90 kn. Vrijedi svake kune.

Venecija, Italija

Venecija, dragulj Jadranske obale i ove godine posebno se priprema za vrijeme adventa. Iako je Venecija najpoznatija po karnevalu, i ona se kao Graz, polako, ali sigurno ističe kao idealna destinacija za adventsko putovanje. Za vrijeme adventa u Veneciji posebno će vas se dojmiti Piazza Bra i Arena koje su posebno ukrašene za vrijeme blagdana. Još jedna od adventskih atrakcija zasigurno je selo koje je izgrađeno prije 17 godina.

Naime Talijani su odlučili napraviti božićno selo Bussolenga po uzoru na njemaćki grad Rothenburg. Talijanska kombinacija Djeda Božićnjaka, jaslica u prirodnoj veličini te svijetla i ukrasa ovdje čine posebnu atmosferu. Još kada tome pridodate na hektolitre kuhanog vina i vruće čokolade dobijete savršeni odmor. A kada ste već u Veneciji svakako iskoristite priliku kako biste kupili božićne ukrase u svjetski poznatoj tvornici stakla Murano. Večernja šetnja po trgu sv. Marka, posjeta Duždevoj palači te tržnici Rialto samo su točka na i koja upotpunjuje ovo putovanje.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close