Grad ZagrebPolitika

Čestitka gradonačelnika Bandića u povodu Dana antifašističke borbe

 

U povodu Dana antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja, gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!

Kao dio europskoga i svjetskog povijesnog nasljeđa antifašizam je jedan od temelja na kojima počiva suvremena demokracija, on je vrijednost koju dijelimo sa slobodoljubivim dijelom svijeta i koja je svoje mjesto našla i u našem Ustavu.
Velika svjetska tragedija izazvana fašizmom, koja je i na našim prostorima uzela velike žrtve, opomena je svim generacijama da se mir, sloboda, ravnopravnost i tolerancija ne smiju uzimati kao neupitne činjenice već se o njima moramo skrbiti i vlastitom ih praksom promicati i potvrđivati.
Danas se sjećamo onih koji su u mračnoj epizodi ljudske povijesti stali u obranu načela slobode i demokracije i kojima dugujemo veliku zahvalnost. Odužit im se možemo samo tako da promičući općeljudske vrijednosti gradimo demokratsko i slobodno društvo u kojem je čovjek istinski subjekt, a solidarnost i pravednost istinska vrijednost.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close