Gradonačelnik Bandić: “Knjiga je iznimno važna i za pojedinca i za društvo u cjelini”

Tena Brnad

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je još jedan poziv sugrađanima i ljubiteljima knjiga na 40. jubilarni međunarodni sajam knjiga i učila Interliber koji će se održavati  do 12. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.

Gradonačelnikovu poruku prenosimo u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

dragi ljubitelji knjige,

znam da su mnogi od vas već posjetili Zagrebački velesajam gdje traje naš najveći sajam knjiga – 40. međunarodni INTERLIBER koji nudi bogat program, obilje naslova, brojne susrete te kulturna i edukativna događanja, a ulaz i  parking su besplatni.

One koji još nisu našli vremena, pozivam da ovaj vikend iskoriste priliku i u društvu s obitelji, prijateljima… na INTERLIBERU nađu sadržaj po vlastitoj mjeri, jer knjiga je iznimno važna i  za pojedinca i za društvo u cjelini.

Zbog toga smo od početka ove godine zagrebačkoj djeci do 15 godina omogućili besplatan upis u sve gradske knjižnice, a izdavačima i knjižarima, vodeći računa o teškoćama u kojima se nalaze,  izložbeni prostor Velesajma dali smo uz naknadu od jedne kune.

Predložit ću, također, da u Zagrebu, izmjenom Odluke,  od iduće godine  najam gradskog prostora za knjigu bude po toj simboličnoj cijeni od jedne kune po metru kvadratnom, a istu ideju za cijelu Hrvatsku predložit ćemo i Vladi RH.


Foto: zagreb.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u