ObrazovanjeVijesti

Gradonačelnik Starčević primio stipendiste Grada Gospića

Gradonačelnik Karlo Starčeviću u svom je uredu primio učenike srednjih škola s područja grada koji primaju stipendije Grada Gospića s namjerom da čuje trenutnu situaciju, ali i njihove planove i afinitete za daljnje obrazovanje.


Sastanku su uz gradonačelnika prisustvovale i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša kao i pročelnica Ivana Kaleb Asić. Ovom prigodom istaknuli su kako je stipendiranje učenika jedan od pokazatelja kako vodstvo grada brine o djeci i mladima, ali isto tako zatražili su i povratnu informaciju o tome jesu li oni zadovoljni ponuđenim sadržajima te koji su to dodatni sadržaji koje bi naši mladi voljeli imati u svom gradu, čega im najviše nedostaje, bilo da se radi o dodatnim sportskim aktivnostima, koncertima, edukacijama…

Gradonačelnik je kazao kako je Grad otvoren za uvažavanje svih prijedloga i sadržaja koji su naravno, svrsishodni, zabavni i u sferi interesa srednjoškolaca.

“Isto tako, glede obrazovanja u našem gradu, gradonačelnik smatra kako su društveni smjerovi dosta zastupljeni, te je mišljenja da bi trebalo napraviti zaokret i uvesti dodatne prirodoslovno-matematičke smjerove te razvijati kreativnost i poduzetništvo kod mladih, koji su jedina budućnost našeg grada”, navode iz Grada Gospića.

Također, u razgovoru su se dotaknuli i trenutne situacije vezane za epidemiju koronavirusa, gradonačelnika je zanimalo koliko se ona odrazila na društveni život mladih, nastavu, slobodno vrijeme i aktivnosti.

Možda su odgovori naših srednjoškolaca bili pomalo sramežljivi, ali ostavili smo im vremena da narednih dana porazgovaraju sa svojim kolegama, zabilježe sve što žele vidjeti u svom gradu te da svoje prijedloge i upite dostave gradonačelniku bilo putem e-maila, facebooka ili neposredno tijekom susreta, a Grad će kako je gradonačelnik i obećao te sadržaje za koje bude najviše zainteresiranih i omogućiti. Stoga i ovim putem pozivamo sve mlade da nam se obrate kako bi naš grad bio grad i po njihovoj mjeri , ugodan, zanimljiv i zabavan za život, priopćili su iz Grada.

Srednjoškolci su istaknuli interes za školu drugih stranih jezika (izuzev onih jezika koje uče u školi) te su obećali utvrditi koliko će još učenika biti zainteresirano za učenje stranih jezika i povratno se javiti u Grad Gospić.
Službeni e-mail Grada Gospića je [email protected] te se svi srednjoškolci s prijedlozima mogu javiti i direktno.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Grad Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close