Zadarska županijaTurizam

Gradonačelnik Paga: “Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu”

ŠTETA ZA TURIZAM

Epidemiolozi unazad nekoliko tjedana upozoravaju kako su noćni klubovi na Jadranu postali nova žarišta zaraze Covidom-19 – kao najpopularnije party destinacije prednjače Novalja i Zrće, no u velikim problemima našao se i grad Pag – nezadovoljstvo zbog negativnih konotacija koje se sve češće vežu uz taj grad sad je izrazio i Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga.

Njegovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i TV prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma. Nije jasno zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava, već razvija miran i obiteljski turizam, tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima.

U proteklih nekoliko dana, otkad su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu, zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutačno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73% turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, s čime smo iznimno zadovoljni.

Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyji i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga, već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje. Neprovjerenim izvještavanjem čini se velika šteta stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Informacije o partyjima i noćnim klubovima zasigurno se mogu dobiti od predstavnika Kolana i Novalje.

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore“, zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close