LokalnaPolitika

Gradonačelnik Novalje o prognozama da se Bura promjena “raspala”: To su puste želje dijela HDZ-a i Željka Popovića

Nova godina započela je burno u Ličko-senjskoj županiji, gdje će biti raspisani izvanredni izbori nakon sjednice županijske skupštine održane 31. prosinca, na kojoj je HDZ-ova većina srušila proračun za 2019. godinu.


Da je neslužbena predizborna kampanja već započela govore pojedine objave na lokalnim portalima. Tako je portal Slobodna Lika u vlasništvu Željka Popovića, nekada bliskog pojedinim vijećnicima HDZ-a, a danas jednog od HDZ-ovih oštrih kritičara objavio kratak nepotpisani tekstu pod naslovom “Bura promjena se raspala” u kojem se navodi kako “informacije portala” govore da se “Bura promjena praktično raspala i da ta politička platforma više niti približno nije ono što je nekada bila”, iako gradonačelnik Novalje Ante Dabo tvrdi da će Bura promjena, do jučer druga politička snaga na političkoj sceni, izaći na izbore za skupštinu Ličko-senjske županije. “Argumenata je više”, navodi Slobodna Lika, “pa i ako se Bura promjena pojavi na izborima, to nije osuđeno na politički uspjeh i ostvarivanje niti približnog izbornog rezultata iz proljeća 2017. godine”.

Gradonačelnik Novalje Dabo u telefonskom razgovoru za LikaClub komentirao je ove navode rekavši kako je to “pusta želja dijela HDZ-a i Željka Popovića koji radi za novac” te da će “Bura promjena ići sa svojom listom na izbore”, otkrivši pri tome kako tu “neće biti HSP-a” s kojima je bio u predizbornoj koaliciji na posljednjim lokalnim izborima. Gradonačelnik Dabo uputio nas je na svoj govor sa županijske skupštine na kojoj je srušen proračun objavljen na Facebook stranici ‘Da za našu Novalju’, u kojem je istaknuo kako je sretan što nije član nijedne stranke i da svaki dan i svaku godinu vidi da je to neprocjenjivo bogatstvo.

Mogu misliti svojom glavom, mogu biti tolerantan i razumjeti svakoga, mogu respektirati svačije mišljenje, ali imati i neke ciljeve i politički stav – rekao je Dabo, koji je prije šest godina izašao iz HDZ-a.

Podsjetio je kako je proračun Županije Ličko-senjske za 2019. godinu srušen voljom vijećnika HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera HSS-a, HSU-a i HSP-a AS-a dodajući kako se osobno ne slaže s takvim stavom jer su gotovo “svi isticali da je Proračun dobar i u realnim okvirima”.

Naglasio je kako je Nezavisna lista Bura promjena koja je u županijskoj skupštini imala sedam od 32 vijećnika, bila protiv prizivanja izvanrednih izbora jer smatra da je to neodgovorno svim stanovnicima Ličko-senjske županije”.

Vijećnici Bure promjena nisu bili jedinstveni na glasovanju o proračunu. Prema riječima Ante Dabe, od petorice nazočnih vijećnika Bure promjena, trojica su podržali proračun, a dvojica su bili suzdržani dok dvojica vijećnika “iz objektivnih razloga nisu mogli nazočiti sjednici”, objavljeno je na Facebook profilu Da za našu Novalju. Gradonačelnik Dabo tom je prilikom najavio da će nezavisna lista Bura promjena sudjelovati na predstojećim izvanrednim izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, koji će se vjerojatno održati početkom ožujka ove godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Nezavisna lista Bura promjena

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close