Grad Zagreb

Gradonačelnik grada Zagreba uputio čestitku povodom Dana žena

U povodu Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku sugrađankama:


Drage dame, drage Zagrepčanke,
od srca vam čestitam Međunarodni dan žena!

Obilježavajući ga, prisjećamo se burnih vremena borbe za žensku ravnopravnost i emancipaciju, ali i činjenice da ta borba još traje.

Ni danas ne smijemo zaboraviti da, unatoč mnogim dosegnutim društvenim i civilizacijskim standardima, posla za sve nas još ima. Štogod da radimo, poštivanje načela ravnopravnosti nam mora biti na prvome mjestu! I u javnome i političkom životu, i u gospodarskim djelatnostima, obrazovanju, kulturi…. Diskriminaciji i nasilju nad ženama zajednički i kao društvo recimo DOSTA!

Zato na ovaj dan, svojim majkama, suprugama, sestrama, kćerkama i suradnicama, intenzivnije nego li inače, iskazujemo svoju zahvalnost i poštovanje te još odlučnije potvrđujemo vlastitu opredijeljenost za tolerantno i solidarno društvo ravnopravnih građana! Jer, uspješno društvo temelji se na poštivanju dostojanstva svakog čovjeka.

Drage Zagrepčanke, neka vam je sretan Dan žena!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close