PolitikaIzdvojeno

Gradonačelnik Dabo u priopćenju demantira dezinformacije i objašnjava današnju situaciju u Novalji

DABO IZ NOVALJE

Slijedom današnjih događanja u Novalji, dodatnim priopćenjem za javnost reagirao je gradonačelnik Ante Dabo ispred Stožera civilne zaštite grada Novalje. Pročitajte u nastavku.


DODATNO PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

“U cilju što objektivnijeg i detaljnijeg informiranja javnosti u vezi dvije osobe na području našeg grada za koje se danas utvrdilo da su pozitivne na korona virus te nakon razgovora sa nadležnim epidemiologom, kao gradonačelnik i osoba koja sukladno odredbama čl. 24. Zakona o sustavu civilne zaštite u kriznim situacijama preuzima odgovornost i rukovođenje stožerom, s ciljem demantiranja dezinformacija koje se javljaju u javnosti, dajem slijedeće priopćenje:

Nije točno da su oboje supružnika putovali u Tursku. Putovala je samo gospođa koja je u ponedjeljak 16. ožujka sletjela na zagrebački aerodrom na relaciji Antalya – Istanbul – Zagreb. Prema ondašnjem protokolu nadležnih tijela na nacionalnoj razini, svih 167 putnika s tog leta nisu kršili protuepidemijske mjere jer, kako je danas za javnost rekao epidemiolog dr. Ante Vitalija   “Ovo nije kršenje mjera samoizolacije, ovo je iz razdoblja kada mjere nisu bile stupile na snagu”. Iako mjere još tada, za putnike iz Turske, nisu bile na snazi, naša je sugrađanka samoinicijativno otišla u samoizolaciju i nije se udaljavala iz vlastite kuće od kad je stigla u Novalju, preciznije od četvrtka 19. ožujka. Suprug je poštivao sve protuepidemijske mjere koje su bile na snazi za ostale građane onda i danas, i to na vrlo savjestan i odgovoran način.

Kad je prošlu subotu počeo osjećati simptome laganog kašljucanja i blago povišene tjelesne temperature, u telefonskom razgovoru sa svojom obiteljskom liječnicom zatražio je da se njemu i supruzi omogući testiranje na virus u zadarskoj bolnici. U nedjelju poslijepodne u svojem osobnom autu odvezao je sebe i suprugu u Zadar na testiranje.

U osobnom razgovoru sa nadležnim epidemiologom rečeno mi je da supružnici imaju blaže simptome oboljenja, bez povišene tjelesne temperature, te da su od danas oboje na mjerama stroge kućne izolacije i dnevnom kontaktu s epidemiološkom službom.

Molim sve sugrađane da se suzdrže od ružnih riječi i poziva na osudu naših oboljelih sugrađana te da svaki od nas u svom okruženju odgovorno provodi protuepidemijske mjere nacionalnog stožera. Nadam se i vjerujem da će naši sugrađani prebroditi ovu poteškoću bez većih problema te im od srca želim da što prije ozdrave.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE

Ante Dabo, gradonačelnik”Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Back to top button
Close