LokalnaPolitika

Gradonačelnik Bosančić pozvao goste na 52. Vinkovačke jeseni

“Zahvaljujem medijima na potpori i što Vinkovačke jeseni koje nemaju konkurenciju među manifestacijama na kontinentu, prikazuju onakvima kakvima i jesu. Vinkovci i cijela Hrvatska žive za ove 52. Vinkovačke jeseni od 8. do 17. rujna kada 10-ak tisuća ljudi sudjeluje u njima i kada će naš grad posjetiti 100 do 150 tisuća posjetitelja. Pozivam goste na posjete naš grad u vrijeme održavanja 52. Vinkovačkih jeseni i provedu 10 lijepih dana kod nas”, rekao je u subotu na  tiskovnoj konferenciji, gdje je predstavljen program i najavljena manifestacija, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, predsjednik Organizacijskog odbora 52. Vinkovačkih jeseni istaknuvši da su ovo njegove prve Jeseni.


Zahvalio je sponzorima bez kojih priredba ne bi bilo ovako sadržajna i bogata, a posebnu zahvalu je uputio hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović što je prihvatila pokroviteljstvo 52. Vinkovačkih jeseni.

Bosančić je istaknuo kako je program bogat i kako će svatko pronaći nešto za sebe u raznovrsnom programu tradicijske kulture gdje će biti 20 koncerata i 60 raznih folklornih i zabavnih priredbi.

Nema trenutka da se nešto ne događa u ovih 10 dana. Za tradicijske programe zadužen je Stjepan Đurković i ZAKUD, a za zabavne i marketing Mirjam Jukić i gradska tvrtka Promo Cibalae. Jeseni žive u svakom trenutku, žive u medijskom prostoru”, rekao je predsjednik OO 52. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić.

Stjepan Đurković, tajnik OO i ZAKUD-a je podsjetio da ovogodišnja manifestacija kreće 8. rujna Folklornim večerima gdje će od 8. do 13. rujna nastupiti 57 folklornih skupina iz Vukovarsko-srijemske županije pa je to ujedno i Županijska smotra izvornog folklora, a najbolje ocijenjeni predstavljaju najistočniju županiju na drugim državnim i regionalnim smotrama:

Svečano otvorenje je u petak 8. rujna pod geslom „Ex Slavonia“ prema scenariju naše stalne scenaristice Ane Cvenić gdje će biti preko 200 izvođača. Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina i svečani mimohod je u subotu i nedjelju 9. i 10. rujna, a u subotu i nedjelju je Državna smotra izvornog hrvatskog folklora gdje će se predstaviti 40 najboljih folklornih skupina. Najatraktivnija priredba i vrhunac Jeseni je nedjeljni mimohod u kojemu će biti 81 KUD, te 30 svečano ukrašenih konjskih zaprega i jahača. Mislim da je program bogat i da će posjetitelji i gosti našeg grada imati što vidjeti”, rekao je Stjepan Đurković.

Mirjam Jukić, direktorica Promo Cibalae d.o.o. je zahvalila novinarima na zanimanju za ovu manifestaciju dodajući kako se ogroman broj novinara javio za akreditacije.

“Slavonski sokak je novost od 50. izdanja manifestacije, a ove je to Vinski grad kojega organizira tvrtka Vinart iz Zagreba. U Gradu će se predstaviti najbolji domaći, ali i strani vinari, a nakana nam je da uz slavonski kulen i rakiju, promoviramo kulturu pijenja vina. Na našem Sokaku pak novost je pozornica koja je ove godine postavljena na ulaz Sokaka, a i u tom dijelu pripremili smo bogat program svih deset dana”, rekla je Mirjam Jukić.

Na kraju, ovom je prigodom predstavljena i nova službena web stranica Vinkovačkih jeseni, a koju je prigodno u rad pustio gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close