Gradonačelnik Bandić obišao snijegom pogođena područja u Lici i Gorskom kotaru

Tena Brnad

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u subotu je posjetio snijegom pogođena područja u Gorskom kotaru i Lici. Sa suradnicima i u društvu gradonačelnika i načelnika općina gradonačelnik Bandić je obišao Delnice, Mrkopalj, Begovo Razdolje, Donji Lapac i Krnjak.

Najteža situacijama je u Delnicama i okolnim područjima gdje je ovih dana napadalo preko 180 centimetara snijega, a ponegdje su nanosi snijega i veći od 2 metra. Grad Zagreb je odmah reagirao i ugroženim područjima poslao freze s posadom, kamione za utovar i odvoz snijega, kombinirke s posadama te labudicu.

“Mi moramo biti solidarni i pomagati drugima. Bitna su dijela, a ne riječi. Solidarnost Zagreba prema drugim dijelovima Hrvatske nikada nije bila upitna. Reagirali smo uvijek kada smo bili u mogućnosti i tako će biti i dalje”, rekao je gradonačelnik te posebno naglasio kako osim jednokratne pomoći, Gorani zaslužuju i sustavnu pomoć kroz najavljeni novi Zakon o brdsko-planinskim područjima za što će se, rekao je, posebno založiti kod vladajućih.


Foto: zagreb.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u