VijestiGrad Zagreb

Gradonačelnik Bandić na 7. sastanku gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije

Na poziv gradonačelnika Bruxellesa Philippea Closea, gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je danas na 7. sastanku gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije. Glavne teme ovog sastanka su Europska Agenda i Kohezijska politika.


U svom uvodnom pozdravnom govoru gradonačelnik Bruxellesa istaknuo je značaj ovog 7. sastanka gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije koji se ove godine ističe upravo u temi Europske Agende kohezijske politike kao i važnosti javnih investicija.

Corina Cretu, europska povjerenica u svom govoru o kohezijskoj politici istaknula je kako je snaga gradova upravo u zajedništvu kojim se kvalitetnije i učinkovitije promiču gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezijske politike koje djeluju kao dugoročna politika ulaganja u sve regije i više je nego potrebna u svladavanju gospodarskih, socijalnih i teritorijalnih razlika, a kroz bolju komunikaciju i dostatne resurse jačat će i načela partnerstva na lokalnoj razini što će zasigurno doprinijeti učinkovitosti ove politike.

Gradonačelnik Milan Bandić u svom izlaganju osvrnuo se na budućnost Kohezijske politike te istaknuo da Zagreb kao europski grad ima povjerenja u cjelovitost europskih vrijednosti, kombinaciju tradicije i modernosti Europe i potrebu njezinog ravnomjernog razvoja. Upravo je Kohezijska politika ta koja to omogućava.

Duboko vjerujemo da njezinim jačanjem, jačamo jedinstveno tržište Europske unije, jačamo rast, te time i povezanost i jedinstvo Europske unije, odnosno Europsku uniju u cjelini, rekao je gradonačelnik Bandić.

Grad Zagreb jedan je između više od stotinu gradova i regija koji podržavaju Kohezijski savez kojemu je cilj jačanje kohezijske politike.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close