Vijesti

Gradi se novi Titanic

Kineska investicijska grupa Seven Star Energy ima u planu izgraditi do kraja sljedeće godine prekooceanski brod koji bi u potpunosti trebao nalikovati Titanicu. Za ovaj monumentalni pothvat, kojemu je glavna namjena turističko razgledavanje, bit će utrošeno čak 164 milijuna američkih dolara.


Potonuće Titanica 1912. godine smatra se jednom od najvećih pomorskih tragedija u povijesti. Nesretni sudar broda s ledenjakom u Atlantskom oceanu prouzročio je smrt više od 1500 ljudi.

Popularnosti ove tragične priče doprinio je i poznati film Jamesa Camerona iz 1997. godine s Leonardom diCaprijem i Kate Winslet u glavnim ulogama. Film je doživio veliku popularnost u cijelome svijetu, a osobito na području Kine.

Ne čudi stoga što je upravo investicijska tvrtka iz Kine, točnije iz provincije Sečuan, objavila informaciju o gradnji identične kopije ovog slavnog broda za koju će biti zaduženo brodogradilište Wuchang.

Grupacija Seven Star Energy planira utrošiti oko 164 milijuna američkih dolara, odnosno nešto više od milijardu kuna u gradnju istovjetne replike broda, koja će potom predstavljati glavnu atrakciju vodenog parka u okrugu Daying.

Za cijenu od 3000 kuna po noći, posjetitelji će moći iskusiti život na ovome brodu, ali i svjedočiti simulaciji sudara s ledenom santom. Novi Titanic bit će izgrađen do listopada 2016.


 

Tekst: punkufer

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close