Tech

Kako građani mogu odjaviti plaćanje HRT-ove pristojbe?

Velik broj komentatora na društvenim mrežama tako je upozorio kako, neovisno o promjenama (novi voditelji Dnevnika, novi formati i sl.) razmišlja o odjavi plaćanja pristojbe. Kao glavni razlog najčešće se navode kvaliteta i cijena usluge. No, kako građani mogu odjaviti plaćanje pristojbe?


Sukladno čl.36 stavak 1 Zakona o HRT-u ( NN 137 / 2010 ), HRT ima pravo odrediti način odjave prijamnika, odnosno plaćanja pristojbe.

Četiri razloga za odjavu

Kao razlog odjave HRT u obzir uzima četiri scenarija – neposjedovanje prijamnika, odlazak u dom umirovljenika, smrt obveznika plaćanja mjesečne pristojbe i prestanak rada obrta ili pravne osobe.

Ovisno o razlogu, nužno je priložiti i odgovarajući dokument.

Ukoliko ne posjedujete prijamnik u domaćinstvu, trebate popuniti formular koji se nalazi ovdje, a pravne osobe, obrti, gospodarske ili druge djelatnosti koje ne posjeduju prijamnik mogu ga odjaviti putem formulara koji se nalazi ovdje.

Ukoliko odlazite u dom umirovljenika, za odjavu prijamnika bit će vam potrebna potvrda Doma umirovljenika s točnim podacima o obvezniku plaćanja, a ako dođe do smrti obveznika plaćanja pristojbe, za odjavu se od vas traži smrtni list s točnim podacima o obvezniku plaćanja. U slučaju prestanka rada obrta ili pravne osobe, za odjavu ćete morati nabaviti potvrdu nadležne ustanove o prestanku djelatnosti, odnosno rješenje iz sudskog ili obrtnog registra.

Ovjereni dokument s traženim podacima potrebno je dostaviti na adresu:

HRT
RJ Pristojba
Prisavlje 3
10000 Zagreb

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close