Evo kako građani Gospića izbjegavaju naplatu parkinga

Tena Brnad

Naplata parkinga u Gospiću malo po malo kreće prema pravom fijasku.


Parkirna mjesta koja se naplaćuju su uglavnom prazna, dok su mjesta oko trgovačkih centara puna. Tamo nema naplate parkinga. Gradski oci htjeli su, osim eventualne zarade od naplate parkinga, profitirati i mijenjanjem navika kod građana Gospića, pa bi oni koji žive u središtu grada trebali krenuti pješice na svoja radna mjesta da parkirališna mjesta koja se naplaćuju ostanu prazna za one koji u naš grad dolaze po nekom poslu i nisu do sada imali gdje parkirati.

Vozači su tome brzo doskočili i ne žele plaćati na mjestima koja se naplaćuju, pa parkiraju na mjestima koja su u prostoru trgovačkih centara, biskupije ili neke druge institucije, pa su ta parkirališta pretrpana, a ona koja se plaćaju – ostaju prazna. Veliki je to i financijski gubitak za Grad i Komunalac, jer primjerice samo softver košta oko 70,000 kuna,a gdje su automati za naplatu, znakovi, farbanje parkirališnih mjesta i dva zaposlena. Gospićani ne mijenjaju svoje navike, i ne žive zdravije, i dalje na posao dolaze automobilom,ali parkiraju tamo gdje je besplatno.

S druge strane, građane smeta što parkirališna mjesta nisu dobro očišćena, no naplaćuju se kazne za parking. Građane smeta i to što se za sat parkinga mora imati 3 kune, jer automat ne vraća “kusur”.

Više na lika-express.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: lika-express.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u