ObrazovanjeIzdvojeno

Grad Zagreb objavio natječaje za pet stipendijskih programa

Natječaji Grada Zagreba za pet stipendijskih programa za školsku, odnosno akademsku godinu 2021./2022. – za učenike i studente slabijeg socioekonomskog statusa, za učenike i studente s invaliditetom, za učenike i studente romske nacionalnosti, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije za izvrsnost – bit će otvoreni do 27. prosinca 2021.


U prijedlogu Proračuna Grada Zagreba za 2022. osigurano je 44 milijuna kuna za stipendije. Navedeni iznos omogućit će Gradu Zagrebu da u ovoj školskoj/akademskoj godini stipendira preko 1100 stipendista, što je povećanje od 20% u odnosu na prošlu godinu.

Također, od ove godine Grad Zagreb uz stipendije učenicima deficitarnih zanimanja stipendira i studijske programe za deficitarna zanimanja. Radi se o nastavnim smjerovima prirodoslovnih studija (matematika, fizika, biologija i kemija), studiju edukacijske rehabilitacije, studiju logopedije, studiju ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te studijima medicine i sestrinstva.

Natječaj je otvoren do 27. prosinca 2021., a sve informacije dostupne su na navedenoj poveznici https://www.zagreb.hr/stipendije-grada-zagreba/175182 .

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Back to top button
Close