Grad Zagreb godišnje izdvaja oko 50 milijuna kuna za stipendije

Tena Brnad

Grad Zagreb godišnje izdvaja oko 50 milijuna kuna za stipendije koje dodjeljuje i to je samo dio mjera demografske politike koju Grad provodi,  objavljeno je jučer na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.


O stipendijama Grada Zagreba govorili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i zastupnice Gradske skupštine Grada Zagreba mr.sc. Milana Vuković Runjić, predsjednica Povjerenstva za dodjelu Stipendija Grada Zagreba i prof.dr.sc. Irena Cajner Mraović, članica Povjerenstva.

Stipendija Grada Zagreba, koja je prepoznata kao stipendija za izvrsnost, prva je Stipendija koju je Grad Zagreb počeo dodjeljivati svojim najuspješnijim učenicima i studentima. Učenicima i studentima dodjeljuje se 26-u godinu zaredom. Do sada su, uključujući i ovu školsku/akademsku godinu, ukupno dodijeljene 3.652 stipendije, za što je Grad izdvojio 295.000.000,00 kuna.

Osim stipendije za izvrsnost, Grad Zagreb dodjeljuje i stipendije deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, nagrađene učenike srednjih škola na međunarodnim natjecanjima, učenike i studente slabijega socijalnog statusa, učenike i studente s invaliditetom te pripadnike romske nacionalne manjine.

Više o stipendijama Grada Zagreba saznajte OVDJE

 

 


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u