Tech

Grad Otočac predstavio prezentaciju za izgradnju Crpne hidroelektrane Senj

Jučer je u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike održan sastanak na kojem je upriličena prezentacija vezana za mogućnosti koje su otvorene za izgradnju crpne hidroelektrane Senj.


Sastanku su nazočili državni tajnik Ministarstva okoliša i energetike Ante Čikotić sa suradnicima , gradonačelnik grada Otočca Stjepan Kostelac, njegov zamjenik Nenad Janković, savjetnik gradonačelnika Milan Tomaić, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić, gradska vijećnica Ivana Prpić, biskup u miru Mile Bogović, predstavnici HGK ŽK Otočac Joso Brajković i Milan Kranjčević, dir. „Gacke“ Tajana Brajković, Ruža Orešković ispred Povjerenstva za turizam grada Otočca …

Nakon sagledane analize mogućnosti hidroelektrane Senj Vinodol konačno mogu reći da je sastanak bio konstruktivan i mi ispred ministarstva moramo sagledati sva moguća rješenja, težimo onim rješenjima koja se neće samo temeljiti na energetskim nego i ostalim aspektima razvoja lokalne zajednice tako da ćemo u sljedećem periodu ići u smjeru donošenja odluke temeljem cjelovite analize, koju ćemo naručiti i onda ćemo temeljem te odluke ići u realizaciju projekta. Danas smo saslušali jednu stranu, imali smo i druge konzultacije, no nama je cilj da ono što odlučimo bude temeljeno na svim podlogama i da bude u korist ljudi koji tamo žive i energetskog sustava RH.”, izjavio je državni tajnik Ministarstva okoliša i energetike Ante Čikotić.

Na pitanje u kojem vremenu se može očekivati odluka, državni tajnik Ante Čikotić je kazao: „Mi sada idemo u smjeru izrade projektnog zadatka za tu studiju i javnu nabavu, što se nas tiče mi želimo da čim prije dođe do toga i idemo u tom smjeru“.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Hrvatska danas - Dražen Prša

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close