Lifestyle

GRAD OTOČAC o zagađenju Gacke: “Vaše zapažanje ćemo svakako istražiti i uputiti nadležnim inspekcijskim službama i HAC-ONC-u”

Nakon što smo prije nekoliko dana pokrenuli temu o zagađenosti rijeke Gacke danas je stigla i prva reakcija


Gradonačelnik grada Otočca Stjepan Kostelac danas je reagirao na članak o mogućem skandalu u Gackoj dolini (prisjetite se ovdje). Odgovor na naš upit prema Gradu Otočcu prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Temeljem Vašeg članka koji ste objavili na svom portalu LikaClub.eu te podijelili putem društvenih mreža Facebooka i dr. i Vašeg e-maila nama upućenog, dostavljamo Vam traženi odgovor.

Mi nemamo spoznaje o zagađenju rijeke Gacke onako kako ste Vi opisali da se naglašavamo  nepročišćene oborinske  vode sa autoceste A1 slijevaju u rijeku Gacku.

Grad Otočac nije  mjerodavan u nadzoru i inspektoratu za zaštitu okoliša i rijeke Gacke.

U svakom slučaju Grad Otočac ima među prioritetima interes i brigu o zaštiti okoliša i zaštiti rijeke Gacke.

To svakako potvrđuju mnogi projekti koje provodimo a posebno izdvajamo  u fazi projekt aglomeracije gradskih i prigradskih naselja koji će između ostalog riješiti kanalizaciju i oborinsku odvodnju sa županijskih i lokalnih nerazvrstanih cesta sa priključkom do postojećeg pročistača. Time će i zaštita rijeke Gacke na koju se svi ponosimo biti  još bolja.

Vaše zapažanje ćemo svakako istražiti i uputiti nadležnim inspekcijskim službama, i HAC-ONC-u.

O dobivenom odgovoru ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Što se tiče pitke vode, Grad Otočac se opskrbljuje sa samog izvorišta Tonković vrilo, pa smo poduzeće Komunalac d.o.o. – Otočac zadužili da Vam da odgovor na insinuacije o zagađenosti.

S poštovanjem, Gradonačelnik Otočca –    Stjepan Kostelac, dr. vet. med.

 


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close