Politika

Grad Novalja poziva građane i udruge da se uključe u kreiranje proračuna

Grad Novalja poziva ustanove, društva, udruge te druge organizacije civilnog društva i građanske inicijative da dostave prijedloge svojih programa i projekata od interesa za opće dobro i zadovoljenje javnih potreba Grada Novalje, kroz aktivnosti u 2020. godini.


Prijedlozi trebaju sadržavati opis programa ili projekta te financijski plan istoga, a uz prijedlog nije potrebno priložiti nikakvu dodatnu dokumentaciju.

Javne potrebe koje se sufinanciraju iz proračuna Grada Novalje su djelatnosti, programi, projekti, akcije i manifestacije u interesu Grada Novalje. U programe javnih potreba Grada Novalje, u skladu sa Zakonom, uvrstit će se ponuđeni programi i projekti iz djelokruga kulture, zdravstva i socijalne skrbi, sporta, školstva, obrazovanja i znanosti, vatrogastva, vjerskih zajednica, institucionalnog razvoja udruga, unapređenja volonterizma, razvoja turizma i gospodarstva, promicanja kulture i očuvanja tradicije, promicanja zdravog načina života i očuvanja okoliša, zaštite zdravlja, rada s djecom, mladima i starijim osobama, rada s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Prednost će imati prijedlozi programa i projekata koji se odvijaju na području Grada Novalje i čiji su direktni korisnici građani Grada Novalje, koji u organizaciju i provedbu aktivnosti uključuju veći broj građana–volontera, koji imaju veći broj direktnih korisnika ili su programi/projekti novih inicijativa u zajednici. Također, prednost će imati projekti  koji se ostvaruju u suradnji s drugim udrugama i institucijama, koji se financiraju iz dodatnih izvora te projekti koji podržavaju međunarodnu suradnju i razmjenu i uključuju i promiču volonterstvo.

Dostavljene prijedloge programa i projekata po ovom Pozivu, Grad Novalja će razmotriti i uzeti u obzir pri izradi Programa javnih potreba Grada Novalje za 2020. godinu, a sukladno odredbama Zakona i Uredbe. Natječaj za kandidiranje programa i projekata za uvrštenje u Programe javnih potreba Grada Novalje za 2020. godinu bit će objavljen po donošenju Proračuna Grada Novalje za 2020. godinu.

Prijedlozi se mogu poslati na e-mail adresu [email protected] ili [email protected] te direktno u poštu ili osobno na adresu, a rok za dostavu prijedloga je utorak, 22. listopada 2019.

Poziv pogledajte na LINKU.


 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close