Ličko-senjska županijaJadranski

Grad Novalja objavio važne obavijesti za iznajmljivače

Na internetskim stranicama Grada Novalje objavljena je obavijest za iznajmljivače vezano za posebne okolnosti uzrokovane koronavirusom, koju prenosimo u cijelosti:


Ministar turizma Gari Cappelli donio je Pravilnik o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Zbog posebnih okolnosti, osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu oslobađaju se plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet te cijelog plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za pomoćne krevete za 2020. godinu. Dakle umjesto 350,00 kn po osnovnom krevetu plaćat će se 175,00 kn.

Cijeli Pravilnik možete pročitati u prilogu.

Također, Grad Novalja ovim putem najavljuje i smanjivanje paušalnog poreza za iznajmljivače. Prema postojećoj zakonskoj regulativi, visina paušalnog poreza se određuje najkasnije do 15. prosinca za slijedeću godinu. Vlada RH najavila je izmjene Zakona te će se smanjenju visine pristupiti čim zakonske mogućnosti to odobre.

Obavijest svim iznajmljivačima koji su već dobili obavijesti i uplatnice za plaćanje prve rate poreza za 2020.g.
Navedene uplatnice tiska i distribuira Porezna uprava za cijelu Hrvatsku. Posao se započne raditi u siječnju tako da se tada nije mogla predvidjeti situacija sa koronavirosom. Navedene uplatnice ne treba podmirivati jer plaćanje ove obveze spada u vladine mjere odgode plaćanja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close