Turizam

Grad Novalja među pet najboljih malih hrvatskih gradova u području gospodarstva

U izboru najboljih hrvatskih gradova, koji Hanza Media provodi u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr i agencijom Ipsos, Grad Novalja se našao među pet najuspješnijih malih hrvatskih gradova po pitanju poticanja razvoja gospodarstva.


Za ovogodišnju titulu najboljih gradova u kategoriji gospodarstva konkurira 15 gradova, među kojima se nalaze i lanjski pobjednici – Varaždin u konkurenciji velikih gradova (iznad 35 tisuća stanovnika), Sveta Nedelja među srednjim gradovima, (iznad deset tisuća stanovnika), te Krk u konkurenciji malih gradova (s manje od deset tisuća stanovnika).

U konkurenciji se nalaze još i Hvar, Novalja, Novigrad i Oroslavje među malim gradovima, Novi Marof, Rovinj, Sveti Ivan Zelina i Umag među srednjim gradovima te Dubrovnik, Pula, Rijeka i Samobor među velikim gradovima.

Izvor: gradonačelnik.hr

Ovogodišnji izbor najboljih gradova po ekonomskim pokazateljima rađen je na temelju izračuna 14 kriterija, a to su prosječni dohodak i izvorni prihod grada po stanovniku, stopa siromaštva, prosječan broj nezaposlenih i prosječna zaposlenost u gradovima, pokrivenost rashoda prihodima proračuna, udio poreznih prihoda u ukupnim prihodima proračuna i udio budžetskog izdvajanja za bruto plaće zaposlenih u gradskoj administraciji, indeks nezaduženosti, stopa prireza te efikasnost gradske uprave, navodi portal gradonačelnik.hr.

Novalja se u prvi put u završnicu izbora plasirala zahvaljujući iznadprosječnim pokazateljima svih bitnih kriterija u ovome rangiranju.

Proglašenje pobjednika održat će se u sklopu Dana regionalnog razvoja i europskih fondova, 4. listopada u Šibeniku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close