Lifestyle

Grad Gospić učenicima osigurao BESPLATAN PRIJEVOZ

U Uredu gradonačelnika potpisan je Ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Gospića za razdoblje od rujna do prosinca 2014. Ugovor su potpisali ispred Grada Gospića gradonačelnik g. Petar Krmpotić, a ispred Autotransa g. Krešimir Ban i Autoprijevoza Otočac g. Ivica Orešković.

Naime, kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 2013. god. smanjilo iznos sufinanciranja prijevoza učenika za 20 %  Grad Gospić je odlučio izdvojiti  dodatna sredstva iz svog proračuna kako bi se nadoknadio taj iznos i na taj način olakšalo roditeljima i oslobodilo ih se dodatnog mjesečnog troška. Trenutno usluge prijevoza koriste 164 učenika koji bi mjesečnu kartu morali plaćati i do 800 kn, a ovom odlukom trošak preuzima Grad Gospić i time im je prijevoz u potpunosti besplatan.

Kroz ovakve poteze Grad  i dalje nastavlja trend ulaganja u školstvo.  Napomenimo samo da godišnje oko milijun kuna odlazi na one programe i projekte (produženi boravak, prijevoz učenika, asistenti u nastavi …) koji nisu u zakonskoj obvezi financiranja Grada, ali Grad Gospić ta sredstva nastoji osigurati kako bi naši učenici imali uvjete za što bolje i kvalitetnije obrazovanje.

Na samom kraju Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo dosadašnjim uslugama odabranih autoprijevoznika te izrazio nadu kako će se ovakva  iznimno korektna suradnja nastaviti i dalje.

Tekst: UL/gospic.hr

Foto: gospic.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close