Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

Grad Gospić traži suce porotnike Općinskog suda u Gospiću

Grad Gospić poziva sve zainteresirane građane s područja Grada koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o sudovima i koji imaju želju i volju biti suci porotnici na podnošenje prijava za kandidate za suce porotnike  Općinskog suda u Gospiću.


Prijavi je potrebno priložiti kratak životopis, presliku osobne iskaznice, telefonski kontakt broj  i potpisanu Izjavu kandidata o ispunjavanju  zakonskih uvjeta, koja se nalazi se na web stranici Grada Gospića uz Javni poziv.

Gradsko vijeće Grada Gospića predlaže ukupno deset sudaca porotnika Općinskog suda, a na prijedlog Gradskog vijeća imenuje ih Županijska skupština Ličko-senjske županije na vrijeme od 4 godine.

Za časnu dužnost suca porotnika može biti izabran: punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, osoba protiv koje se ne vodi kazneni postupak, osoba koja nije član političke stranke niti se bavi političkom djelatnošću i osoba koja dužnost porotnika može neometano obavljati odnosno redovito se odazivati pozivima suda.

Sucima porotnicima za obnašanje dužnosti pripada pravo na naknadu troškova i nagradu sukladno Pravilniku o

naknadama i nagradi sudaca porotnika („Narodne novine“ br. 38/14).

Prijave za obavljanje ove časne dužnosti podnose se najkasnije do 14. rujna 2018. godine.

Prijava i prilozi mogu se dostaviti neposredno u Pisarnicu Grada Gospića ili putem pošte na adresu: Grad Gospić, Odbor za izbor i imenovanja, Budačka 55, 53 000 Gospić.

Cjelokupan poziv za podnošenje prijava kandidata za prijedlog za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Gospiću s pripadajućim formularom nalazi se na web stranici Grada Gospića www.gospic.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close