LikaVijestiPolitika

Grad Gospić europskim sredstvima potiče zapošljivost nezaposlenih građana

Dana 3. rujna 2018. godine gradonačelnik Grada Gospića g. Karlo Starčević potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ temeljem kojeg je Gradu Gospiću dodijeljeno 478.758,40 kuna bespovratnih sredstava.


Sredstva su dodijeljena iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“na poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ s ukupno ostvarenih 110 bodova.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao Upravljačkim tijelom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje kao Posredničkim tijelom razine 2.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića koje će osigurat stručno-iskustvenu pomoć u provedbi projekta, čija ravnateljica gđa. Irena Peša je prisustvovala današnjem potpisivanju Ugovora.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, a cilj projekta je kroz jačanje stručnih znanja i vještina povećati mogućnost za zapošljavanje 30 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina s područja Gospića koji će kroz provođenje odabranih verificiranih programa za obrazovanje odraslih unaprijediti svoja znanja i kompetencije i postati konkurentniji na tržištu rada te na taj način umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva.

Kroz projekt će 30 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina s područja Gospića, steći znanja i vještine kroz verificirane programe za obrazovanje odraslih. Grad Gospić raspisao je Javni poziv za iskaz interesa kojim poziva zainteresirane pripadnike ciljnih skupina da se prijave.Završetkom obrazovanja pripadnici ciljne skupine steći će javnu ispravu s mogućnosti upisa u e-radnu knjižicu.

Javni poziv pronađite na LINKU.

 

Foto: Grad Gospić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close