Scena

Grad Dartford je mjesto susreta Keitha Richardsa i Micka Jaggera

Platformu broj 2 željezničke postaje u Dartfordu odnedavno krasi plava plaketa koja obilježava mjesto gdje su se 17. listopada 1961. upoznali Keith Richards i Mick Jagger.

U gradiću Dartford u Kentu, 25 kilometara od Londona rodili su se i skupa išli u školu Keith Richards i Mick Jagger, a te 1961. sreli su se na peronu: Jagger je sa sobom nosio omiljene blues i rock ploče, Richards gitaru. Znali su se iz viđenja, no sada su se zapričali malo duže, a ostatak je povijest.

Vijećnik Jeremy Kite kazao je da plaketa ima malenu, ali značajnu ulogu u pop povijesti: “U godinama koje dolaze, nadam se da će tisuće putnika uživati u pogledu i biti svjesni uloge koju je stanica odigrala u formiranju The Rolling Stonesa”.

tekst/Foto: muzika.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close