Turizam

Grabovača ugostila učitelje i nastavnike GEOGRAFIJE iz cijele Hrvatske

Zahvaljujući potpisanom sporazumu o suradnji sa PMF-om – Geografskim odsjekom iz Zagreba, Pećinski park Grabovača jučer je bio domaćin učiteljima i nastavnicima geografije koji provode terensku nastavu.

U organizaciji PMF-a – Geografskog odsjeka iz Zagreba, Hrvatskog geografskog  i geomorfološkog društva te Agencije za odgoj i obrazovanje i JU Pećinski park Grabovača danas se u Pećinskom parku Grabovača održava stručni skup, odnosno terenska nastava za učitelje i nastavnike geografije u osnovnim i srednjim školama. Voditelji ove terenske nastave prof. dr.sc. Nenad Buzjak i dipl. geogr. Vesna Ilić te suradnici doc.dr.sc. Neven Bočić i doc.dr.sc. Dalibor Paar sa 40-ak učitelja i nastavnika geografije danas prolaze kroz razne teme kao što su: Reljef Like, Geomorfološke i speleološke značajke Pećinskog parka Grabovača i okolnog prostora, Nacrti speleoloških objekata, Mjerne tehnike u geoznanostima i primjena na proučavanje špilja te Mikroklimatski monitoring u speleološkim pojavama.

S obzirom da  JU Pećinski park Grabovača izuzetno puno pažnje pridaje upravo edukaciji djece kroz edukativno ekološke radionice, odnosno terensku nastavu, vrlo je važno da se ovakvi stručni skupovi održavaju, jer jedino na taj način učitelji odnosno nastavnici geografije imaju priliku vidjeti gdje djeca mogu odraditi terensku nastavu kada su u pitanju predmeti prirode ili geografije. Prilika je ovo, kaže ravnateljica Milković da se posebnosti Like u malom prezentiraju na jednom mjestu te da se razgovara o problematici zaštite prirode i georaznolikosti.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close