LifestyleTurizam

GRABOVAČA JE SPREMNA! Sutra najznačajniji lički događaj u prvim mjesecima 2016.

Pećinski park Grabovača domaćin je  svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) i asocijaciji Parkova Dinarskog luka.


Sutra 25. i u petak 26. veljače u Pećinskom parku Grabovača održati će se radionica u saklopu projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude”. Glavna tema radionice biti će određivanja indeksa zaštićenih područja, izradom metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice, kao i na osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

Paralelno s održavanjem radionice u Perušiću će se održati   Generalna skupština Asocijacije Parkova Dinarida i sastanak Upravnog odbora Parkova Dinarida.

Na radionici će sudjelovati oko osamdeset sudionika iz osam država. Od hrvatskih parkova sudjelovati će Nacionalni park Paklenica, park prirode Vransko jezero, Nacionalni par Brijuni, Park prirode Medvednica, Park Maksimir, Nacionalni park Krka i drugi. Ovom događanju prisustvovati će i naši susjedi, pa su tako svoj dolazak najavili Nacionalni park Una iz Bosne i Hercegovine, Park Škocjanske jame iz Slovenije gotovo svi parkovi iz Crne Gore i brojni drugi.

Iz PP Grabovača poručuju kako je sve spremno za ovaj veliki događaj kojima osim važnosti za sami Park ima i veliko značenje za cijelu Liku.

Javljanja uživo će se moći pratiti putem Radio Rijeke i putem Drugog programa Hrvatskog radija, kao i našeg portala i na društvenim mrežama.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close