VijestiLifestyle

“Gospon prevarant” u Lici prodavao lažne mirovine od 10 tisuća kuna, naivcima je to naplatio pola milijuna

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom s područja Oroslavlja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare, piše Novi list.


U manje od godine dana, do svibnja 2018., “gospon iz Ministarstva” uspio je na ovaj način prevariti četvero ljudi s šireg područja Općina Udbina i Korenica. Lažne mirovine zatražilo je na ovaj način četvero muškaraca u rasponu od 50 do 57 godina, plativši prevarantu ukupno 460 tisuća kuna! Novac su mu davali u kunama i u eurima. S njim je, navodno, bilo teško stupiti u vezu, što su mnogi željeli i zbog toga odlazili u Korenicu s nakanom da im on „preko veze“ priušti vrlo visoke lažne mirovine.

Svote za podmićivanje su bile velike jer je “gospon” prevarant obećavao lažne mirovine u visini od oko 10 tisuća kuna po osobi pa je s time opravdavao velike svote koje je od naivaca potraživao.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Novi list | Foto: Wikipedia

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close