VijestiScena

U Gospiću promocija 36 učitelja

Trideset šestero budućih učitelja u subotu su i službeno, na prigodnoj svečanosti, postali magistri primarnog obrazovanja Visokoškolske institucije, Odjela za nastavničke studije u Gospiću, jedinici koja pripada Sveučilištu u Zadru.


Oni su dobili svečane diplome i postali pronositelji svih hrvatskih vrijednosti u europskom društvu. Oni su visokoobrazovane osobe, magistri primarnog obrazovanja koji su na sedmoj ljestvici hrvatskog kvalifikacijskog okvira, akademski vrh hrvatskog društva. Ugodan je to i svečan trenutak za promovente i za njihove obitelji. Sada se nažalost svi oni suočavaju s velikim problemom, mogućnošću pronalaska posla.

No s tim teškim temama nećemo opterećivati ni ove mlade ljude, ni društvo, ni njihove obitelji. Oni su jedan dio svog životnog puta završili, postali su “građani” 21.stoljeća, teškog i bremenitog vremena u kojemu ih čekaju novi izazovi i poslovi s malima i mladima koji pripadaju cyber generaciji. Sada je pred njima novi izazova traženje posla u struci ili izvan nje,ali nadamo se u Hrvatskoj. Prigodnu svečanost, svojom nazočnošću, uveličao je biskup Gospićko-senjski monsinjor Zdenko Križić, a posebno svečanu notu i ovoga puta dao je zbor Degenija koji djeluje pri odjelu.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close