VijestiScena

U Gospiću je osnovan ogranak Hrvatskog pedagoško-književnog zbora za Ličko-senjsku županiju

U Gospiću je osnovan ogranak Hrvatskog pedagoško-književnog zbora (HPKZ) za Ličko-senjsku županiju. Za predsjednika je izabran Milan Štimac, za potpredsjednicu Ljubica Ilievska Radošević, a za tajnicu Marija Fajdić. Osnivanje ogranka svojom nazočnošću na osnivačkoj skupštini uveličao je i predsjednik Nevio Šetić, javlja Lika express


Govoreći o HPKZ-u Milan Štimac istakao je da je on  strukovna udruga učitelja, pedagoga i prosvjetnih djelatnika utemeljena 1871. u Zagrebu. Danas broji više od 3,000 članova organiziranih kroz središnjicu i podružnice. Aktivnost zbora usmjerena je u tri pravca: stručno-znanstveni skupovi, nakladnička djelatnost i društvene aktivnosti.

Osnovni cilj jest biti udruga svih djelatnika u odgoju i obrazovanju i sustavno raspravljati o ključnim pitanjima u ovoj djelatnosti, kako usko strukovnim, tako i onim strateškim“, rekao je Štimac.

Nevio Šetić je predsjednik Zbora od 2010.godine. Na ovoj skupštini u Gospiću istakao je da školstvo ima veliku snagu, a znanje je najbrže rastući proizvod. Zanimljivo, Šetić školstvo vidi kao mogućnost stvaranja veće sloge u hrvatskom društvu jer u škole ulaze svi bez obzira na svjetonazore, politička opredjeljenja i slično. Osnivanje HPKZ-a u ovoj županiji za prosvjetne djelatnike znači puno jer se sada mogu lakše “umrežiti” s kolegama iz cijele Hrvatske.

Na osnivanju HPKZ-a za Ličko-senjsku županiju bile su pročelnica županijskog odjela za društvene djelatnosti Dubravka Rukavina i predstavnica Grada Gospića Marija Tomljenović Borovac.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close