Turizam

U Gospiću osnovan Klaster Lika Destination

Na inicijativu LAG-a LIKA u Gospiću je jučer osnovan prvi turistički klaster znakovitog naziva Klaster Lika Destination.


Kako je provedba projekta INTEGRA LIKA 2020, koji ima za cilj brendiranje Like i podvelebitskogprimorja, u punom zamahu, LAG LIKA je okupio turističke agencije s ovog područja te su zajedno osnovali turistički klaster. Osnovni cilj klastera je promocija destinacije.

Podsjetimo, kroz dobro poznati petogodišnji projekt INTEGRA LIKA 2020, LAG LIKA već godinu i pol provodi procesbrendiranja Like i primorja kao jedinstvene turističke destinacije.

U tu svrhu LAG je razvio regionalnu oznaku kvalitete imenom Lika Quality s kojom će, kako kažu, uskoro izaći u javnost. Za ovu oznaku moći će se natjecati svi lokalni proizvođači visokokvalitetnih proizvoda hrane i pića a ona će jamčiti iznimnu kvalitetu i sljedivost u proizvodnji. Oznaku Lika Quality LAG je zaštitio u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao jamstveni žig. Također, ono što je važno naglasiti, svi restorani koji u svojoj ponudi budu imali hranu kupljenu od lokalnih proizvođača s oznakom Lika Quality, moći će također koristiti taj Znak.

Kako ističu u LAG-u Lika, ovim projektom lokalno proizvedena hrana ulazi u kategoriju tzv. premium proizvoda i izravno se potiče njena zastupljenost na tržištu te u lokalnim restoranima.Time će se konačno nagraditi kvalitetni lokalni proizvođači, osigurati će im se tržište a Lika će biti brendirana kao izvrsna gastro-destinacija.

Cijeli proces brendiranja svesrdno su dočekali i podržali predstavnici turističkih agencija s područja Like i primorja koji su danas s LAG-om osnovali Klaster Lika destination, a to su sljedeće agencije: TA Adria-Velebitica, TA Hana tours, TA LiTO, TA Japodski forum, TA MaDitours.Klaster je otvoren za suradnju s cijelim turističkim sektorom.

Tek osnovani turistički klaster očekuju brojni izazovi i veliki posao obzirom da su Lika i primorje područje velikog turističkog potencijala koje do sada nije bilo turistički valorizirano.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LAG Lika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close