Scena

U Gospiću obilježen Dan neovisnosti

Molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Gospiću je u petak obilježen Dan neovisnosti.


U zahvalu za to što su u stvaranju domovine dali ono najvažnije, svoje živote, svim žrtvama domovinskog rata i prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Grada Gospića i Ličko-senjske županije, Policijske uprave Ličko-senjske i brojnih udruga proisteklih iz domovinskog rata. Riječi molitve ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama domovinskog rata, te ispred biste Franje Tuđmana govorio je gospićki župnik, velečasni Mile Čančar.

Dan neovisnosti obilježava se 8.listopada i predstavlja podsjetnik na dan kada je Hrvatski Sabor 1991.godine jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama dotadašnje SFRJ.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close