VijestiSport

U Gospiću dodijeljene nagrade najboljim sportašima

Nagrade za najbolje nade, najbolje mlade sportaše, najbolje sportaše, klubove, trenera, te priznanja zaslužnima za promicanje sporta dodijeljene su jučer u Gospiću.


Najveća nada u sportu je mlada košarkašica Lina Strilić koja je član mlade reprezentacije starosne dobi do 14 godina. Najveća nada u muškoj konkurenciji su rukometaš Matej Suknaić i član powerlifting kluba Rux Adriano Alić. Matej je jedan od najzaslužnijih što njegova generacija ostvaruje dobre rezultate u prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi, regija zapad. Adriano postiže rezultate koji ga svrstavaju u sam svjetski vrh.

Najbolji mladi sportaš do 18 godina je hrvač Goran Petranović. Osvojio je treće mjesto na nacionalnom prvenstvu za kadete slobodnim načinom, odlične rezultate postiže na raznim turnirima. Najbolja mlada sportašica do 18 godina je košarkašica Naomy Ojurović Čačić. Polaznica je svih košarkaških kampova u Hrvatskoj i bitan kotačić u gospićkom košarkaškom klubu. Iz istog sporta, ženske košarke dolazi i najbolja sportašica grada Gospića, Martina Romac. Ona je nositeljica igre gospićkog kluba i najbolja asistentica u A2 ženskoj ligi.

Najbolji gospićki sportaš je Marijo Rukavina iz powerlifting kluba Rux. Marijo i kao organizator natjecanja promovira ovaj sport, a kao natjecatelj postiže najbolje rezultate u Hrvatskoj i šire. Najbolji trener u Gospiću je trener rukometnog kluba Gospić Vanja Antić pod čijim vodstvom je klub ušao u viši rang natjecanja. Trener je i vrlo uspješnih mlađih kadeta.

Najbolji klub u ženskoj konkurenciji je ŽKK Gospić,a u muškoj RK Gospić. U svojim razinama natjecanja postižu jako dobre rezultate, a primjerice u drugoj košarkaškoj ligi najbolji strijelac je Monika Tomljenović, najbolji asistent već spomenuta Martina Romac, a najbolja skakačica Gordana Devčić.

Više na lika-express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close