Scena

Gospićkom književniku Danku Ivšinoviću nagrada za najboljeg kazivača stihova na pjesničkoj večeri u Kninu

Prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u sklopu manifestacije Domoljubne pjesme „ Stijeg slobode“ na ljetnoj pozornici legendarne Kninske tvrđave održana je finalna pjesnička večer pod nazivom „Stina pradidova“ na kojoj je stihove pjesme „Tata“ nadahnuto kazivao gospićki publicist i književnik Danko Ivšinović.

Nakon ove najemotivnije pjesme večeri koju je publika poslušala u jednom dahu uslijedio je najdugotrajniji pljesak Večeri.  Na kraju ostaje dvojba: „ Kako je pjesnik tako dobro znao svoje stihove kazivati, ako nije imao što kazati!?“.

Za ovu prestižnu književnu manifestaciju natjecale su se čak 273 pjesme, a samo one koje je prosudbeno književno povjerenstvo profiltriralo za finalnu večer bit će tiskano u Zborniku domoljubnih pjesama „Stijeg slobode“.

 

TATA

Od početka ovog rata,

mamu pitam gdje je tata.

Ona kaže naš će tata,

vratiti se koncem rata.

 

Devedeset druga prošla,

devedeset peta došla.

Tisuću je prošlo dana

kako nisi ,tata, s nama.

 

Kada dođe konac rata

i vrati se meni tata,

ja ću mu se oko vrata

stegnut nježno ko kravata.

 

Pitat ću ga gdje je bio,

je l se mene poželio,

ako me se poželio

zašto nije dolazio?

 

Zašto moraš baš ti tata

čekati do konca rata?

Kad ja vidim druge tate

kako svoju djecu prate,

ja se, tata, naljutim na te!

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close