Turizam

Gospićki “Željezničar” dobio veliko priznanje za svoj rad

Hrvatsko planinarsko društvo „Željezničar“ iz Gospića dobilo je veliko priznanje za svoj rad, priznanje za najboljeg upravljača planinarskim objektima u Hrvatskom planinarskom savezu za godina na isteku.


Željezničar je jedno od rijetkih društava koje upravlja s tri objekta jer brojna društva, članovi HPS-a niti nemaju svoje objekte. Od predsjednik društva Tomislava Rukavine doznajemo da je nit vodilja HPS-u za dodjelu ovog vrijednog priznanja činjenica da upravljaju s tri kuće što iziskuje veliki rad i trud.

Radi se o Kuginoj kući na Srednjem Velebitu, „Vili Velebita“ na Baškim Oštarijama, odnosno na prijelazu sa Srednjeg na Južni Velebit i novootvoreni objekt na Visočici. Upravo smo na njoj i pobrali dosta bodova jer je godinama taj prostor bio bez ikakvog planinarskog objekta,a Visočica je jedan od simbola Velebita i meka za sve one koji se bave planinarenjem“- ističe Rukavina koji smatra da je ovo veliko priznanje itekako zasluženo.

U društvu su zadovoljni s odrađenim radovima na tom objektu na Visočici jer su napravili i više nego što su planirali. „Prva ideja nam je bila sklonište, da ponudimo planinarima bilo kakav zaklon na tom putu. Uz entuzijazam, ne samo članova društva već i građana, shvatili smo da bismo mogli napraviti nešto puno kvalitetnije“– kaže Rukavina.

Zahvaljuje se svima koji su pomogli u radovima, kao i svim donatorima. Kuća na Visočici je u punoj funkciji,a u njoj može boraviti 15 ljudi. Iznimna je i posjećenost tog lokaliteta, ne samo vikendima već i tijekom cijeloga tjedna. Dobro su posjećene i preostale dvije kuće, pogotovo Vila Velebita koja tijekom sezone ima stalnu posjećenost.

Više na lika-express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close