KarijeraIzdvojeno

Gospićki učenici ponovno pisali maturu, evo kako su prošli

Zbog utvrđenih velikih podudarnosti na ispitima iz Matematike 6 učenika iz Gimnazije Gospić te 20 učenika iz jedne zagrebačke gimnazije ponovno su morali pisati tu maturu. Slično se dogodilo na eseju iz Hrvatskog koji je ponovno pisalo 18 učenika iz iste zagrebačke gimnazije.


Portal srednja.hr provjerio je s NCVVO-om kako su protekli ponovljeni ispiti i kakvi su rezultati maturanata u odnosu na prvi ispit kojeg su pisali.

Iz odgovora NCVVO-a vidljivo je da su učenici zagrebačke gimnazije ostvarili značajno lošije rezultate te je velik broj njih pao taj ispit. Što se tiče učenika Gimnazije Gospić (onih koji su na ponovljeni ispit izašli), rezultat nije značajno promijenjen.

Osmero učenika zagrebačke gimnazije koji su polagali ispit iz matematike A razine u svojoj školi 23. lipnja 2020., ostvarilo je prosječno 45,88 bodova s prosječnom ocjenom 3,88. Ostvareni uspjeh im je na ponovljenom ispitu 13. lipnja 2020. osjetno pao (80 %), s 9,83 prosječna boda i prosječnom ocjenom 1,17. Drugim riječima, samo je jedan učenik položio ponovljeni ispit A razine. Što se tiče rezultata ispita B razine, dvanaestero učenika zagrebačke gimnazije u svojoj je školi prosječno postiglo 32,92 boda s prosječnom ocjenom 4,42. Na ponovljenom im je ispitu uspjeh pao za 40 %, s 19,89 prosječna boda i prosječnom ocjenom 2,89 te jednim pristupnikom koji nije položio ponovljeni ispit. Troje učenika gospićke gimnazije koji su polagali ispit iz matematike B razine, postiglo je podjednak uspjeh na redovnom i ponovljenom ispitu, no jedan je pristupnik na ponovljenom ispitu postigao manju ocjenu (dovoljan), a jedan višu ocjenu (vrlo dobar)”, odgovorili su iz NCVVO-a za srednja.hr.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close