Turizam

Gospićki HGSS spasio dvoje turista sa stijena iznad uvale Zavratnica

“Taman kada kažemo da je spašavanje turista u „japankama“ više naša duhovita prepoznatljivost negoli čest i značajan problem, eto ti njih dvoje na stijenama u kroksicama i sandalicama!”


Nedjeljni „odmor“ spašavatelja HGSS Stanice Gospić prekinuo je poziv Centra 112 preko kojeg je dvoje švedskih turista zatražilo pomoć.

Na stijenama iznad prekrasne uvale Zavratnica, dvoje turista zaglavilo je pod okomitom stijenom pokušavajući se od mora popeti do vidikovca koji se nalazi iznad uvale pored Jadranske magistrale.

Iako postoji označena staza iz uvale prema vidikovcu, nismo uspjeli saznati zašto su oni odabrali „lakši“ put??? Vjerojatno su procijenili da je bliže i brže… da, mi volimo kad oni procjene. I gle čuda, ne može se dalje, nema puta, okomita stijena ispred nas i to nije sve, a mi na sebi kroksice i fine sandalice. Naravno, kada smo na moru uz obuću s kojom idemo u more na sebi imamo i odjeću za u more, kako drugačije??? Ali nema tu problema zovemo 112 i HGSS će nas spasiti. Zaista u toj situaciji ništa drugo nije ni preostalo i napravili su najbolje što su mogli. Ma tko kaže da stranci rade samo gluposti, znaju oni i ponešto pametnog. Dajemo im upute što da rade (ništa ne rade) i s osmijehom na licu i uz dozu humora krećemo u još jednu akciju spašavanja. Kako nisu bili ozlijeđeni, spašavatelji pronalaze nešto lakši put i sigurno ih spuštaju u uvalu do mora te turističkom stazom izvode u Jablanac. Nadamo se da su napravili nekoliko fotografija s ovog improviziranog vidikovca jer zalasci sunca iznad Zavratnice su zaista prekrasni, objavio je HGSS na svojim stranicama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close