Scena

Gospićki gimnazijalci vode novu izložbu u Muzeju Like Gospić

Od danas pa sve do 23.prosinca u Malom salonu Muzeja Like u Gospiću biti će postavljena izložba „Anne Frank-povijest za sadašnjost“.


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom, izložbu priređuje Muzej Like Gospić. Specifičnost ove izložbe je da će posjetitelje kroz nju voditi 12 posebno obučenih učenika, volontera na izložbi, polaznika Gimnazije Gospić. Oni su imali dvodnevne treninge i sada su, vjerujemo, spremni za ovu novost u svome obrazovanju.

Ti učenici su Naomi Ojurović Čačić i Pavle Župan iz prvog razreda, Martina Mraović, Matea Lulić i Andrija Banić iz drugog razreda, Jelena Bilić i Ema Prpić iz trećeg razreda, te maturanti Ana Bunčić, Filip Bubaš, Ivan Starčević, Lara Zeba i Marija Jovanović.

Putujuća izložba „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ na tridesetak izložbenih panela donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu. Hrvatska verzija izložbe sadrži i 6 panela koji se bave lokalnom poviješću.

Izložba je ostvarena u sklopu projekta ‘Povijest za svijest’, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Kuća Anne Frank iz Amsterdama.

Izložba je već obišla četrdesetak zemalja, te brojne gradove u Hrvatskoj. Ponovimo još jednom, izložba je otvorena do 23. Prosinca, dođite na nju u gospićki Muzej Like, pogledajte potresna svjedočanstva iz vremena nacističkog terora i pogledajte kako nas kroz nju vode gospićki gimnazijalci.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close