VijestiScena

Gospićki gimnazijalci uspješni i na regionalnoj razini natjecanja “Čitanjem do zvijezda”!

Rješavanju kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ u petak na regionalnoj razini pristupilo je troje gospićkih srednjoškolaca – gimnazijalci Barbara Bašić i Vid Šarić te učenica Strukovne škole Karla Kalauz koja nije prešla bodovni prag za prelazak na sljedeću razinu.


Naime, trebalo je riješiti 70 % testa za prelazak na nacionalnu razinu što je uspjelo Vidu i Barbari. Ovom izuzetno zahtjevnom kvizu kojemu je tema povijesni roman pristupilo je 273 učenika iz cijele Hrvatske koji su morali pročitati tri romana, odgovoriti na vrlo detaljna pitanja na temelju fabule, ali i na pitanja o piscima i o žanru. Našim srednjoškolcima bilo je još i teže jer su dan prije natjecanja u kasnim večernjim satima završili edukaciju u Hrvatskoj školi Outward Bound koja se održavala u Velikom Žitniku.

I ovaj put učenici su pristupili online kvizu znanja u točno određeno vrijeme u aplikaciji Testmoz, a rješavanje u knjižnici Gimnazije i Strukovne škole nadgledala su provedbena povjerenstva obiju škola te dva vanjska člana.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close