Ličko-senjska županijaPolitika

Gospićki gimnazijalci na radnom sastanku u Strasbourgu

Gimnazijalci iz Gospića, njih 23, te  profesor Josip Galešić i ravnatelj Milan Štimac  bili su u Strasbourgu na radnom sastanku. Tamo je sjedište Europskog parlamenta. Dio je to projekta Euroscola. Još jednom podsjećamo, ovo putovanje gospićki gimnazijalci izborili su na međužupanijskom natjecanju u Šibeniku gdje su pokazali zavidno znanje o Europskoj uniji i parlamentu, kao i iz Engleskog jezika.


Zahvaljujući tom uspjehu Gimnazija je dobila i status škola ambasador Europskog parlamenta.Gotovo cijeli petak, zajedno s predstavnicima još 19 europskih zemalja bili su i naši Gospićani. Okupilo se u Europskom parlamentu čak 463 učenika srednjih škola podijeljenih u 6 skupina. Ravnatelj Štimac govori nam da je svaka od tih skupina imala zadatak obraditi jednu temu“Prva tema bila je okoliš i obnovljivi izvori energije, druga sigurnost i ljudska prava, treća razvojna pomoć, četvrta budućnost Europe, peta migracija i integracija, a šesta zapošljavanje mladih“.

Prije toga učenici su predstavljali svoju školu i grad iz kojega dolaze. Gospićku školu predstavljala je učenica Lorena Bašić.Učenici su se natjecali i u kvizu euro game, metodom slučajnog odabira u ekipu plavih “upala” je naša učenica Dorotea Kolatahi i njena ekipa pobijedila je. Pitanja su bila iz opće kulture zemalja sudionica. “Korist je nemjerljiva. Upoznali smo ljude i institucije, dostojno smo predstavljali našu školu, grad, županiju i jedinu nam Hrvatsku“, zaključuje ravnatelj Štimac.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close