Ličko-senjska županijaPolitika

Gospićki gimnazijalci na prijemu kod župana Milana Kolića

Petero učenika Gimnazije Gospić na prednatjecanju projekta Euroscol održanom u Šibeniku osvojilo je 3.mjesto, a time i odlazak na plenarno zasjedanje Europskog parlamenta u Strasbourgu.


Na tom regionalnom natjecanju sudjelovali su učenici trećih razreda gospićke Gimnazije Filip Papić, Marko Domazet, Mirna Rudelić, Lorena Bašić i Ivana Starčević predvođeni mentorom prof. sociologije i politike gospodarstva Josipom Galešićem. Zbog ovoga uspjeha učenike je primio župan Milan Kolić sa suradnicima.

”Čast mi je što vas mogu pozdraviti nakon postignutog uspjeha koji će vas odvesti na sjednicu Europskog parlamenta u Strasbourg. Neka vam misao-vodilja o našem zavičaju uvijek budu riječi stare narodne ličke pjesme: „Lici ja se divim, kroz pjesmu je veličam jer blagoslov je ona Božji naroda mog hrvatskog“– rekao je župan Milan Kolić darivajući učenike prigodnim poklonima.

Nakon tog prijema učenici su bili na sjednici skupštine Ličko-senjske županije, posljednjoj u ovome mandatu. U ime svih njih skupštinarima se obratila Lorena Bašić koja je rekla da se radi o kvoti u iznosu od 7,000 eura koju su oni osvojili,a s kojom gospićka gimnazija u listopadu mora osigurati put u Strasbourg za 24 učenika i dva profesora. “Natjecanje je vezano uz EU parlament i način na koji on funkcionira. Ispitivalo se naše činjenično znanje i poznavanje stranog jezika“, rekla je Lorena.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close