VijestiScena

Gospićki gimnazijalci posjetili “Izložbu djela iz kolekcije Pohižek” u Muzeju Like Gospić

Gospićki gimnazijalci posjetili su “Izložbu djela iz kolekcije Pohižek” koja je u  Malom salonu Muzeja Like Gospić otvorena  povodom Uskrsa.


Radi se o kolekciji slika Likovnog kruga Pohižek iz Sesveta. Stjepan Pohižek, u umjetničkim krugovima poznat kao Štef, vlasnik je zbirke slika i kolekcionar te se svrstao u najviši vrh hrvatskog kolekcionarstva.

Kolekcionarstvu, kao vidu umjetnosti posvetio se 2005. godine, prijateljevajući s akademskim slikarima i kiparima, a i amaterima.

Od tada pa do danas, uspio je sakupiti više od 3000 slika, oko 100 oslikanih pisanica te nekoliko stotina kipova. Priređujući niz izložbi u svrhu promoviranja hrvatskih umjetnika i umjetnosti uopće, do sada je priredio preko 50 izložbi u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Na izložbi u Muzeju Like Gospić izloženo je 25 djela sakralne tematike vezane uz Isusovu muku i uskrsnuće. Izložba se može pogledati do 21. travnja.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close