DogađanjaVijesti

Gospićanin Ivan Župan osvojio zlato na Braču

U subotu, 23. lipnja, na prekrasnom otoku Braču u Milni, održan je prvi humanitarni pickleball turnir.


Ovaj događaj inicirala je i organizirala hrvatsko-kanadska iseljenica Mirjana Juras, a u organizaciji su joj podršku pružili Pickleball club Nikola Tesla Croatia, Pickleball klub Slavonski Brod, Pickleball Split, Association of Croatian American Professionals (ACAP) i Općina Milna.
Turnir je imao humanitarni karakter, a sve prikupljene donacije išle su u korist udruge djece s poteškoćama u razvoju “Brački pupoljci”. Ovaj plemeniti cilj privukao je veliki broj sudionika i gledatelja, koji su uživali u dinamičnim mečevima i sportskom duhu.
Na turniru su sudjelovali igrači iz raznih dijelova svijeta, uključujući Hrvatsku, SAD, Kanadu, Finsku, Češku i Južnoafričku Republiku. Raznolikost sudionika doprinijela je međunarodnoj atmosferi i pokazala koliko je pickleball popularan sport širom svijeta.
Zlato na turniru osvojili su Hrvati, Ivan Župan iz Gospića i Nikola Begić iz Zagreba, koji su pokazali iznimne sportske vještine i timski duh. Srebrne medalje su osvojili Domagoj Dokuzović iz Slavonskog Broda i Lenka Mišičiková iz Češke. Bronce su otišle hrvatsko-američkim iseljenicima Stevenu Pavletiću i Zdenku Mihoču.
Ovaj događaj nije bio samo prilika za natjecanje, već i za povezivanje zajednica, stvaranje novih prijateljstava i promicanje humanitarnog rada. Turnir je protekao u veseloj i prijateljskoj atmosferi, a sudionici i posjetitelji su uživali u ljepotama Brača te toplom gostoprimstvu lokalnog stanovništva.
Organizatori su izrazili nadu da će ovaj turnir postati tradicionalan te da će svake godine okupljati sve veći broj sudionika i podržavatelja, a načelnik Općine Milna Frane Lozić istaknio je kako na dnevnoj bazi najviše upita ima za rezervaciju pickleball terena te je rekao prisutnima kako će raditi na tome da izgrade još dva terena kako bi se profesionalno i s lakoćom mogli održavati turniri. Zahvaljujući velikodušnosti svih uključenih, “Brački pupoljci” će dobiti prijeko potrebna sredstva za daljnji rad i pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.
Ovaj prvi humanitarni pickleball turnir na Braču pokazao je kako sport može biti snažan alat za povezivanje ljudi i podršku plemenitim ciljevima, te je zasigurno ostavio neizbrisiv trag u srcima svih sudionika i posjetitelja.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close