Vijesti

Gospić: Potpisan ugovor za projekt poboljšanja vodoopskrbe i odvodnje u vrijednosti 189 milijuna kuna

U prostorijama Usluge d.o.o. u Gospiću je u ponedjeljak potpisan ugovor sa zajednicom ponudtelja koji će izvoditi radove na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Gospić – Lički Osik – Perušić”.

Ugovor je potpisan sa zajednicom ponuditelja koju čine tvrtke Via Factum d.o.o., Hidroprojekt-King d.o.o., SL Consult d.o.o., Projekt Nova d.o.o. i D&G Hidroprojekt 91 d.o.o. Prema riječima gradonačelnika Karla Starčevića ovo je najveći infrastrukturni projekt Grada Gospića do sada vrijedan je 189 milijuna kuna bez PDV-a, u kojem Grad Gospić sudjeluje s 10,5 milijuna kuna. Potpisivanjem Ugovora zaključen je samo dio radova u vrijednosti od 9.426.005,00 bez PDV-a, od čega 85 posto troška snose Hrvatske vode, a 15 posto Usluga d.o.o., navodi se u u priopćenju Gradskog upravnog odjel za samoupravu i upravu Grada Gospića.

Ugovor je to s čijom će se provedbom poboljšati vodno-komunalna infrastruktura na spomenutom području, odnosno ovim će se projektom realizirati kompletna vodoopskrba kao i odvodnja fekalnih i oborinskih voda prema pročistaču fekalnih voda u Gospiću.
„Danas imamo pročišćavanje otpadnih voda 1. stupnja što je nezadovoljavajuće i s aglomeracijom ćemo postići pročišćavanje otpadnih voda na 3. stupnja, a to je u rangu kvalitete pitke vode“, rekao je Starčević. U priopćenju za medije Gradskog upravnog odjela za samoupravu i upravu navodi se kako je potpisivanje ovog ugovora rezultat lobiranja gradonačelnika i njegovih suradnika te Uprave i vodećih ljudi u poduzeću Usluga d.o.o. koji su zajedno odradili ovaj veliki posao u vrijednosti od 189 milijuna kuna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto/Grad Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close